Er is niets beter dan nieuwe muziek ontdekken en daarom cureren wij elke week de nieuwste toptracks voor je uit de (alt-)country, roots, Americana en meer. Deze week met onder andere Lost Dog Street Band, Joshua Quimby en Scott H. Biram!

Floris Visman

Je vindt alle nummers in de onderstaande Spotify-playlist. Vergeet niet de lijst te volgen! Dus druk op play en lees lekker verder. En o ja, wil je nog eens neuzen door alle nieuwe muziek uit 2023? Die hebben we naar deze playlist verplaatst!

Lost Dog Street Band – Survived
Het leek er vorig jaar op dat het verleden tijd was voor de band. Maar, er komt een nieuw album en de eerste drie singles verraden een topvorm. Bless Benjamin Tod en co en échte country.

Joshua Quimby – Big Mack Truck
En rauwe stem, countryfolk, een pakkende tekst en aanstekelijke melodie; Joshua Quimby uit Tennessee maakt nieuwsgierig. 31 mei komt Back Home uit.

Scott H. Biram – The One & Only Scott H. Biram (album)
Dat Biram een flink potje blues en rock kon spelen wisten we wel. Maar ‘The Dirty Old One Man Band’ zoals ie ook wel genoemd wordt, is ook sterk op z’n kwetsbaarst. Puike plaat voor alle momenten.

Jenny Don’t And The Spurs – Pain In My Heart
Country-western, zoals country-western hoort te zijn; Jenny Don’t en haar Spurs eren de traditie, maar voegen ook een beetje eigen grit toe.

Jim Lauderdale – You’ve Got A Shine
Hij kruipt alweer richting de 70, maar Jim Lauderdale is allerminst van het plan z’n voet van het gaspedaal te halen. Een nieuwe single en – hoogstwaarschijnlijk – een nieuw album (z’n 32ste) van de rootsman die in Nashville woont.

Grackles – Grackles (album)
Grackles is moeilijk samen te vatten. De band uit Austin die uit acht muzikanten bestaat, maakt naar eigen zeggen ‘Dark blues rhumba with country ballads’. De plaat vliegt alle kanten uit, maar wonderwel vormt het een geheel. Met o.a. drummer Jimmy Paxson (The Chicks) en gitarist Jason Mozersky (Ben Harper).

Wildman – Vibration
Ook Wildman bewijst weer dat je voor rauwe (blues)rock goed zit in het oosten van het land. In het geval van Wildman is dat Deventer. En goed nieuws: er komt een gelijknamige ep aan.

Scott Ballew – Rio Bravo (album)
Tijdloze muziek met een vleugje The Band. Scott Ballew heeft een stem die regelmatig breekt en soms zelfs een beetje vals klinkt. Maar juist dat maakt deze plaat een document dat de moeite waard is. Dit is echt.

Lola Kirke (ft. Kaitlin Butts) – Where Have All the Cowboys Gone?
Prima duo hoor, Lola Kirke en Kaitlin Butts, twee country madames. Op deze Paula Cole-hit vragen ze zich af waar al die cowboys nou zijn gebleven.

Sarah Shook & the Disarmers – Revelations (album)
Ze doen het goed in de Americana-scene, Sarah Shook en haar Disarmers. En dat terwijl hun muziek soms best neigt naar indie, rock en zelfs punk. Ze zorgen in ieder geval ook met hun nieuwste wapenfeit voor welkome afwisseling.

Adeem the Artist – Rotations
Adeem the Artist maakt deel uit van een nieuwe generatie countrymuzikanten die zichzelf durven zijn in een van oudser masculien wereldje. Maar vooral belangrijk is dat de non-binaire singer-songwriter geweldige liedjes schrijft.

Andrew Gabbard – Real Time
Niet alleen de Dan Auerbach en Patrick Carney maken goede muziek, ook tourgitarist van The Black Keys, Andrew Gabbard, functioneert prima op eigen benen. Dat bewijst hij wel met Real Time, een funky, alt-country track.

The Sheepdogs – Je Vais T’Aimer Encore Plus Fort
Huh, zingen The Sheepdogs normaal niet in het Engels? Dat klopt, maar het is ook weer niet zo verrassend dat ze dit keer voor Frans hebben gekozen. De band komt namelijk uit Canada en daar spreekt een kwart van de bevolking Frans. Toch leuk van ze.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading