Er is niets beter dan nieuwe muziek ontdekken en daarom cureren wij elke week de nieuwste toptracks voor je uit de (alt-)country, roots, Americana en meer. Deze week met onder andere Zach Top, Charley Crockett, Jesse Daniel!

Floris Visman

Je vindt alle nummers in de onderstaande Spotify-playlist. Vergeet niet de lijst te volgen (even op het plusje klikken)! Dus druk op play en lees lekker verder. En o ja, wil je nog eens neuzen door alle nieuwe muziek uit 2023? Die hebben we naar deze playlist verplaatst!

Zach Top – Cold Beer & Country Music (album)
Toch wel een van de rijzende sterren in de country, hoor. Doet ontzettend denken aan de sterren uit de jaren 80 en leunt daar dan ook flink op, zonder z’n eigen identiteit te verloochenen. Een echte aanrader.

Charley Crockett – Solitary Road
Waar The Man From Waco duidelijk een countryplaat was, neigt $10 Cowboy meer naar rock. Maar wat de Texaan ook aanraakt, het verandert in goud.

Jesse Daniel – Comin’ Apart At The Seams
De voormalig drugsverslaafde Daniel heeft met countrymuziek z’n gospel gevonden. En met hard werken bouwt hij aan een indrukwekkend oeuvre. Country en honky-tonk zoals het hoort.

Vanessa Dee & The Brightsides – Who Holds You When You Cry / Not Your Favourite (ep)
Als je Vanessa Dee hoort en ziet, weet je meteen: met deze vrouw kun je perfect een nacht doorhalen in de kroeg. Sterker nog, waarschijnlijk drinkt ze jou en mij onder de tafel. Blijkt dat ze ook nog alleraardigst muziek kan maken.

Marcus King – Mood Swings (album)
Een bijzonder soulvolle plaat van de normaal gesproken rockende King. Hij kan het allemaal.

Orville Peck & Willie Nelson – Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other
Willie Nelson vindt dat het allemaal wel wat inclusiever en toleranter kan en dus trok hij dit nummer (1981) van Ned Sublette uit de kast en vroeg Orville Peck om mee te doen. Een geslaagde cover!

The Black Keys – Ohio Players (album)
Aan de ene kant is Ohio Players een plaat zoals je die kent van The Black Keys, met een flinke portie rock en soul. Toch zijn er nieuwe invloeden te ontdekken, die van Beck bijvoorbeeld. De artiest schreef mee aan de helft van de nummers, zingt hier en daar een potje mee en meer.

Oliver Anthony – Hymnal Of A Troubled Man’s Mind (album)
Z’n optreden in TivoliVredenburg eind vorig viel wat tegen, maar het is natuurlijk ook onmogelijk om de immense hype die Rich Men North of Richmond heeft losgemaakt, waar te maken. Maar z’n eerste plaat is heelmaal zo. slecht nog niet. Die hit staat overigens niet op z’n debuut.

Caitlin Cannon – Beggar (ep)
Een volwaardige opvolger van The TrashCannon Album is het nog niet, maar de zoetgevooisde stem van de Amerikaanse uit Nashville is wél te horen op een viernummerige ep. Met Love Addict komt er een album aan.

Sierra Hull – All I Ever Need Is You
Met haar nieuwe single brengt Hull een ode aan Chet Atkins. Het eerste wapenfeit in zo’n twee jaar tijd van de druk-toerende bluegrassartiest.

Mike Frazier – Love You Forever
Tijdloos, dat is de juiste benaming voor de muziek van Mike Frazier.

Cedric Burnside – Hill Country Love (album)
Als kleinzoon van wijlen Hill Country blues vaandeldrager R.L. Burnside heeft Cedric een reputatie hoog te houden. En dat doet hij met verve met deze plaat. Echte blues uit het noorden van Mississippi.

Todd Day Wait – T.J. Blues (Western AF Version)
Western AF heeft er een handje van om onbekend countrytalent een podium te bieden. Zo ook met Todd Day Wait, die slechts een handvol nummers achter z’n naam heeft staan. Talent heeft ie en binnenkort is ie ook in Utrecht en Groningen te bezichtigen.

Kaia Kater (Allison Russell) – In Montreal
Deze talentvolle banjo-speler uit Canada is niet bang om te innoveren. Hier krijgt ze hulp van Grammy-winnaar Allison Russell.

Kelsey Waldon (ft. Amanda Shires) – Uncle Pen
Waldon en Shires nemen de Bill Monroe-track Uncle Pen (1950) onder handen met een cover en doen het origineel recht aan.

Swamp Dogg (ft. Jenny Lewis) – Count The Days
De 81-jarige Swamp Dogg scoorde laat in z’n carrière ineens hits met autotune. Gelukkig is ie daar snel vanaf gestapt en maakt hij nu prachtige bluegrass.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading