Er is niets beter dan nieuwe muziek ontdekken en daarom cureren wij elke week de nieuwste toptracks voor je uit de (alt-)country, roots, Americana en meer. Deze week met onder andere Emily Nenni, 49 Winchester en The Felice Brothers!

Floris Visman

Je vindt alle nummers in de onderstaande Spotify-playlist. Vergeet niet de lijst te volgen (even op het plusje klikken)! Dus druk op play en lees lekker verder. En o ja, wil je nog eens neuzen door alle nieuwe muziek uit 2023? Die hebben we naar deze playlist verplaatst!

49 Winchester – Yearnin’ For You
Een nieuwe favoriet hoor, dat 49 Winchester. Na een geweldige show als support van Luke Combs, is er ook de aankondiging van een opvolger van het veelgeprezen Fortune Favors The Bold (2022): in augustus komt Leavin’ This Holler uit.

De country-formatie uit Virginia is in mei in Paradiso te zien. Met de onvolprezen Drayton Farley als voorprogramma.

The Felice Brothers – Crime Scene Queen
Ja, de folkrockers uit New York brachten eind vorig jaar een album uit (Asylum On The Hill), maar dat is exclusief verkrijgbaar op Bandcamp en dus bij veel te weinig mensen terechtgekomen. Gelukkig komt er alweer een nieuwe aan, de échte opvolger van het sterke From Dreams to Dust uit 2021.

Het viertal komt in november naar Paradiso.

Emily Nenni – Amarillo Highway
Drive & Cry gaat een albumpje worden, hoor. Zoveel is wel duidelijk na drie singles. Nenni verhuisde ooit van Californië naar Nashviille en werkt een tijdje op een ranch in Colorado. Echt country dus.

Emily Nenni is tweemaal in Nederland te zien dit jaar: op het gratis festival Wild Rooster en in het vermaarde Café de Amer.

Elliott Brood – Country (album)
Americana-band Elliott Brood bracht afgelopen herfst Town uit. Daarmee was het echter nog niet klaar, want nu is er een tweede deel met Country. Acht tracks waarvan een Rodney Crowell-cover en eentje van de Rolling Stones.

Oh, en je kunt de driekoppige band uit Canada nog liefst viermaal zien in Nederland, onder andere op Roots Of Heaven (Haarlem) en Des Konings Fest (Deventer).

The Wilder Blue – I’m Your Man
Het Texaanse vijftal bracht vorig jaar het ijzersterke country- en folk-rock-album Super Natural uit. In januari hadden ze wat tijd over en namen ze het door de jaren 90, honkytonk-geïnspireerde I’m Your Man op.

Paul Cauthen – Hot Damn
Werd vorig jaar nog opgepakt voor drugsgerelateerde zaken, maar zoals je weet geeft dat artiesten vaak juist een boost. En dus gaat outlaw Paul Cauthen rustig door met muziek maken. En eerlijk: best een funky deuntje.

Voltage – Fortunes & Willows (album)
Rootsrock van Nederlandse bodem. De band van Dave Vermeulen is al sinds 2011 actief en lijkt almaar beter te worden. Wisselt flink rockende nummers net zo makkelijk af met ballads.

Zaterdag 13 april vieren ze hun nieuwe album met een show in TivoliVredenburg en ze rocken meerdere festivals waaronder Zwarte Cross.

The Commoners – See You Again
Rootsrock uit Canada die doet denken aan The Black Crowes. Maar wees gerust, het vijftal kan prima op eigen benen staan. 21 juni komt hun nieuwe plaat uit, Restless.

De mannen zijn in mei tweemaal in Nederland te zien overigens: met Voltage in de P60 en op Moulin Blues.

Hermanos Gutiérrez – Until We Meet Again
Twee Ecuadoraans-Zwitserse broers die instrumentale latin-muziek maken en daarmee uiterst succesvol zijn. Het klinkt als een onwaarschijnlijk verhaal, maar ook The Black Keys’ Dan Auerbach zag er brood in en tekende de broers op zijn Easy Eye Sound-label.

De mannen komen na twee uitverkochte concerten in TivoliVredenburg deze zomer terug naar Nederland voor Lowlands én twee concerten in Paradiso.

Boy Golden – Here To Stay
Je zult het intussen doorhebben, de Canadezen doen het goed in de wereld van de country en Americana. Ook Boy Golden is hier een voorbeeld van. Hij maakt doorgaans wat hij ‘disco country & swing’ noemt, maar heeft hier een akoestisch diddeltje voor ons.

Aaron Frazer – Payback b/w Into The Blue
Aaron Frazer, drummer en zanger van Durand Jones & The Indications bewijst dat hij prima op eigen benen kan staan. Voor z’n tweede album komt ie met een mengelmoes van ‘soul, psychedelia, spaghetti western, disco, gospel en hip-hop’. Wij zijn benieuwd, de single beloven in ieder geval veel.

Leyla McCalla – Sun Without the Heat (album)
Multitalent Leyla McCalla, kind van Haïtiaanse ouders die emigreerden naar New York, switcht niet alleen makkelijk tussen genres, ze zingt, speelt cello, banjo én gitaar op haar nieuwe plaat.

Tylor & the Train Robbers – Workin’ Hands
Ongecompliceerde roots-country en Americana van Amerikaanse bodem. Een echte live-band met energie. Zo doen ze dat in Boise, Idaho.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading