Er is niets beter dan nieuwe muziek ontdekken en daarom cureren wij elke week de nieuwste toptracks voor je uit de (alt-)country, roots, Americana en meer. Deze week met onder andere Nathaniel Rateliff, Danno Simpson en Jenny Don’t And The Spurs!

Floris Visman

Je vindt alle nummers in de onderstaande Spotify-playlist. Vergeet niet de lijst te volgen (even op het plusje klikken)! Dus druk op play en lees lekker verder. En o ja, wil je nog eens neuzen door alle nieuwe muziek uit 2023? Die hebben we naar deze playlist verplaatst!

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – Heartless
Rateliff en z’n crew behoeven geen introductie meer. De band die folk, Americana en vintage rhythm & blues maakt, is Missouri en Colorado allang ontgroeid en is overal over de wereld te vinden. En er komt 28 juni een nieuw album: South of Here.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats staan dit jaar op Pinkpop.

Danno Simpson – Larimer County Jail
Misschien wel een van de best bewaarde geheimen van in de country. Danno Simpson uit Colorado is een hardwerkende Amerikaan die nu keihard tourt om z’n muziek aan de man te brengen. Hoewel hij al wat jaartjes bezig is, wachten we nog steeds op een album. Maar elke single is een pareltje.

Jenny Don’t And The Spurs – Unlucky Love
Wat is dit toch een fijne band zonder pretenties. Maar vergis je niet, het is western cowpunk en country van de hoogste plank.

Leuk voor de liefhebber: Jenny Don’t And The Spurs zijn in juli op drie plekken in Nederland te vinden. Je ziet ze in Vera, Merleyn én op Roots, Ribs, Brews.

Lance Roark – Live From Tulsa (ep)
Hoor ik daar Tyler Childers? Je zou het bijna zeggen, maar het is toch echt de rijzende ster Lance Roark. Hier hoor je hoe de man uit Oklahoma live klinkt. En dat is niet verkeerd.

Lost Dog Street Band – Hubbardville Store
Vier singles ver zijn we; het is nu echt bijna tijd voor de terugkeer van Lost Dog Street band. De countryband is op 26 april terug met Survived.

Various artists – Live on Mountain Stage: Outlaws & Outliers (album)
Mountain Stage is een twee uur durende live radioshow voor publiek die veertig jaar bestaat. Omdat te vieren is er nu een compilatie met de beste optredens van onder andere John Prine, Steve Earle, Margo Price en Tyler Childers.

Wyatt Flores – Half Life (ep)
Waar veel artiesten zes tracks al een album noemen, vormen deze achter nummers van Wyatt Flores naar eigen zeggen een ep. Hoe dan ook, de country singer-songwriter die er vorig jaar eventjes uit was vanwege mentale problemen, heeft weer een prachtige verzameling nummers uitgebracht.

Gabe Lee, Rylie Bourne & Lucciana Costa – Long Time Ago
Wanneer krijgt Gabe Lee nu eindelijk eens de erkenning die hij verdient? Andere rijzende sterren snellen hem (qua bereik dan) voorbij. Hij blijft in ieder geval topplaat na topplaat uitbrengen. Zijn moment komt nog wel.

Adeem the Artist – Socialite Blues
Single nummer drie van de langverwachte opvolger van White Trash Revelry, waarmee Adeem the Artist indruk maakte. En de non-binaire Americana-artiest uit Knoxville, Tennessee, laat zich met Socialite Blues van een veelzijdige kant zien.

Jeffrey Silverstein – Gassed Up
Elke keer als Jeffrey Silverstein de heuvel oprijdt richting zijn huis in Portland, Oregon, krijgt hij een rustgevend gevoel. dat gevoel wil hij aan de luisteraar overbrengen met z’n aankomende ep Roseway (21 juni). En dat gaat lukken als we op deze single af moeten gaan.

Joshua Quimby – Growin’ Up
Natuurlijk is de hese stem van Joshua Quimby een verworven smaak, maar de singer-songwriter uit Connecticut kan absoluut een liedje schrijven.

The Wilson Springs Hotel – Pulling Weeds
Een beetje bluegrass, een beetje country balled; wat het ook is dat The Wilson Springs Hotel uit Virginia heeft gebrouwd, het smaakt!

Nolan Taylor – In The Other Room
Het blijf teen ongrijpbaar fenomeen. De singer-songwriter die prachtige liedjes kan schrijven die uit het leven gegrepen zijn (en soms uit de krochten van de ziel) heeft in de jaren dat hij actief is als artiest, nog steeds geen album uitgebracht. Maar goed, we blijven luisteren en hopen.

Nathan Kalish – Congrats
Hij maakt normaalgesproken een mix van Americana, rockabilly en outlaw country’, maar de Amerikaan heeft er nu wat psychedelische effecten aan toegevoegd.

Hayes & The Heathens – Nobody Dies From Weed
Voor de liefhebbers: zaterdag is het 4/20, ofwel 20 april de officieuze feestdag van de stoners. De timing van de singel van Hayes Carll en The Band of Heathens (samengevoegd tot Hayes & The Heathens) is dan ook niet geheel toevallig.

Tyler Halverson – Western Amerijuana (Pt. 1) (ep)
De cowboy uit South Dakota maakt naar eigen zegen western amerijuana muziek. Het is dan ook geen grote verrassing dat ie z’n nieuwe ep zo genoemd heeft. Dat gebrek aan creativiteit hoor je echter niet terug in z’n nieuwe werk.

Matt Hillyer – Moving Away
Countrymuziek uit Texas, dan zit het meestal wel snor. En dat is ook zo in het geval van Matt Hillyer. 21 juni komt z’n nieuwe album Bright Line uit.

Richard Thompson – Freeze
Brit Richard Thompson heeft er al een heel muzikaal leven opzitten. Zo maakt hij deel uit van folkband Fairport Convention in de jaren 60 en 70 en maakte hij albums met zijn vrouw Linda Thompson. Maar ook als solo-artiest heeft hij een indrukwekkend repertoire opgebouwd. En de 75-jarige is nog niet klaar.

John PayCheck – More Days Behind
‘Take this job and shove it!’ Deze klassieker van Johhny Paycheck ken je ongetwijfeld. Maar de inmiddels al een tijd overleden Paycheck heeft ook een zoon die muziek maakt. John mag dan wat minder talent hebben, z’n muziek ligt prettig in het gehoor.

Rachel Baiman (ft. Caroline Spence) – Throw Away the Moon
Momenteel is Rachel Baiman bezig aan een kleine tour door Nederland. Mocht je nog iets nodig hebben om overgehaald te worden, luister dan even naar deze nieuwe track (wat een stem).

Baiman is de komende vijf dagen onder andere te vinden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading