Er is niets beter dan nieuwe muziek ontdekken en daarom cureren wij elke week de nieuwste toptracks voor je uit de (alt-)country, roots, Americana en meer. Deze week met onder andere Cris Jacobs, Charley Crockett en Anders Osborne!

Floris Visman

Je vindt alle nummers in de onderstaande Spotify-playlist. Vergeet niet de lijst te volgen (even op het plusje klikken)! Dus druk op play en lees lekker verder. En o ja, wil je nog eens neuzen door alle nieuwe muziek uit 2023? Die hebben we naar deze playlist verplaatst!

Cris Jacobs – One of These Days (album)
Zo, wat een daverende verrassing! Stond nog niet op onze radar, maar Cris Jacobs kan er wat van. One of These Days, met een stoet aan bekende features zoals Billy Strings, Lindsay Lou en Jerry Douglas, mag nu al meedingen naar plaat van het jaar. Een mooi pakketje met bluegrass, folk, country en blues.

Charley Crockett – $10 Cowboy (album)
Alles dat Charley Crockett aanraakt, verandert in goud. Zo ook zijn nieuwste wapenfeit. Z’n muziek doet enerzijds denken aan de country van weleer, maar toch is het onmiskenbaar Crockett. Uniek.

Anders Osborne – Picasso’s Villa (album)
Hoewel er in New Orleans slechts een kleine 400.000 mensen wonen, kent de creativiteit van haar inwoners geen grenzen. Anders Osborne is daar een van de vele voorbeelden van. Laissez les bons temps rouler.

Lost Dog Street Band – Survived (album)
Na Glory uit 2022 dacht iedereen dat het over was met Lost Dog Street Band, maar nu, 2,5 jaar later is er een opvolger. Benjamin Tod en co hebben weer een country-pareltje afgeleverd.

Willie Nelson – Made In Texas
90. We blijven zijn leeftijd herhalen zodat je niet gaat denken dat het normaal is dat een een artiest nog zó actief is op hoogbejaarde leeftijd. Op 29 april komt er weer een kaarsje bij. En nieuwe track om het te vieren.

Eddie 9V – Saratoga
De vorige plaat van Eddie 9V naam hij op in de legendarische Capricorn Studios in Macon, Georgia. Daar waar grote namen als The Allman Brothers Band en Otis Redding hem voorgingen. Met z’n nieuwe single gaat hij door op diezelfde funky voet, maar dan met iets meer power en een Souther rock-sausje.

Eddie 9V is in mei liefst vier keer i Nederland te zien, waaronder op Rhythm & Blues Night en Ribs & Blues.

Mike Frazier – Secrets Of Atlantis (album)
Neem een psychedelische Americana-trip met Mike Frazier en ontdek daarmee en naam waar je zeer waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Sam Burchfield – Missing My Baby
Een kleine twee jaar geleden bracht Sam Burchfield Scoundrels uit en sindsdien wachten we met wisselend geduld op een nieuwe. Die komt er op 12 juli met Me and My Religion. De singles zijn veelbelovend!

Sean Burns – It’s All Over
Canadese honky-tonk die doet denken aan de dagen van weleer. Burns draagt z’n steentje bij aan het overeind houden van het genre.

Andrew Gabbard – Big Belly Boogaloo (ep)
Heerlijk relaxte ep van de tourgitarist van The Black Keys die ook te horen is op Ohio Players, de nieuwste plaat van Dan Auerbach en Patrick Carney.

Jim Lauderdale – Mrs. Green
Door de wol geverfde Americana-routenier die rustig doorgaat met topplaten produceren.

Pokey LaFarge – So Long Chicago
Opo 10 mei komt Phumba Country uit, met een eclectische mix van mambo, tropicala, rocksteady en jaren 50 rock ‘n’ roll. Mag jij raden in welk genre z’n nieuwste single thuishoort.

Pokey LaFarge staat in december driemaal op een Nederlands podium.

Seasick Steve – Internet Cowboys
Vier jaar geleden verscheen z’n laatste album, maar er komt toch echt een nieuwe aan. Met weer lekker veel gitaargeweld. Hier nog minstens één nieuwe single voor het zover is.

Seasick Steve is viermaal in Nederland te vinden dit jaar, waaronder in TivoliVredenburg en Paard.

Duff Thompson – Stranger
De singer-songwriter uit New Orleans maakt een broeierige mix van folk, pop en garagerock met een donker randje. 21 juni komt Shadow People II uit, een vervolg op -geloof het of niet- Shadow People.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading