Ellis Bullard blaast eigenhandig de energieke honky-tonk nieuw leven in. Met een stem als Waylon Jennings en een nieuwe plaat op komst (Honky Tonk Ain’t Noise Pollution, 9 februari) is hij klaar om bij countryfans aan klantenbinding te doen. Hopelijk voor Nederlandse countryliefhebbers komt hij snel naar ons land. Tot die tijd kun je hier kennis met hem maken.

Floris Visman

Waar ben je opgegroeid?

Ik ben opgegroeid in Bay City, Texas. Ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Houston in Matagorda County. Het is ongeveer 25 – 30 minuten van de Golf van Mexico en biedt toegang tot twee afzonderlijke rivieren, de Brazos en de Rio Colorado. De meeste dagen bracht ik door zoals de meeste kinderen van mijn leeftijd, met honkbal en voetbal buiten in de buurt, skateboarden en uiteindelijk muziek.

Door welk nummer of welke plaat werd je verliefd op muziek?

Moeilijk te zeggen, maar ik zou zeggen dat ik muziek pas echt begon te waarderen toen ik begin tiener was. De plaat van Jerry Reed, Me and Chet zou voor mij in die tijd van grote invloed zijn.

Wie heeft je leren spelen en zingen?

Mijn ouders waren allebei erg muzikaal en speelden allebei in bands. Mijn broers en ik leerden zingen in het kerkkoor. Ik begon pas echt gitaar te leren toen ik ongeveer 13, 14 jaar oud was en ik eigenlijk alleen maar naar mijn vader en mijn broer keek en een beetje imiteerde wat ik zag en kon horen. Vanaf dat moment nam YouTube het over en leerde ik daar vanaf liedjes.

Welke muziek heeft je stijl het meest beïnvloed?

Ik heb het gevoel dat we veel verschillende dingen hebben waar we allemaal uit putten, maar alle klassieke countrystijlen uit de jaren 50 tot en met 80 en rock-‘n-roll is waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Wat voor baantjes heb je gehad om het te maken in de muziek?

Man, ik heb het allemaal gedaan! Ik was Uber-chauffeur tot ik gepakt werd voor rijden onder invloed. Na vijf jaar verviel het, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Ik werkte voor een luxe houtbedrijf waar ik houten panelen verbrandde en verwerkte. Uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat ik fulltime muziek ben gaan maken. Ik dacht dat als ervoor kon zorgen dat ik het hele jaar zou touren, ik voor niemand anders hoefde te werken dan mezelf. En elke dag muziek maken is beter dan voor iemand anders werken.

Wie staat er sinds de eerste dag aan je zijde?

Ik moet zeggen dat mijn ouders er altijd zijn geweest om advies te geven en om me op te peppen als ik iets tekort kwam.

Wie is je favoriete huisdier?

Mijn hond Boomer is geweldig, hij is een kruising tussen een Pyrenese berghond en een Anatolische herder en weegt 145 pond (65 kilo, red.)! Ik vind hem leuker dan de meeste mensen.

Op welk nummer van jezelf ben je het trotst?

Ik zou zeggen Roller Coaster of Prison in my Mind. Ze zijn allebei door de jaren heen met me mee geëvolueerd en zijn totaal anders dan toen ik begon.

Welke muziek heeft je door de moeilijkste tijden in je leven geholpen?

Merle Haggard herinnert ons er altijd aan hoe goed we het hebben!

Wat is je favoriete locatie om te treden?

Dat is moeilijk te zeggen! We hebben op een paar toffe locaties gespeeld. De Post 82 in Nashville was een behoorlijk iconische plek om countrymuziek te spelen, dus dat zeg ik nu maar even.

Waardoor voel je je thuis als je onderweg bent?

Je voelt je nooit echt thuis onderweg, maar als je het mist dan weet je dat je iets goeds hebt. Ik vind het heerlijk om onderweg te zijn, overal te komen en de gewone mensen te ontmoeten waar ik ben.

Welke roots leg je in de toekomst? Komt er nieuwe muziek aan of ga je nog touren?

We brengen een nieuw album uit, Honky Tonk Ain’t Noise Pollution! Het album komt uit op 9 februari en zal digitaal en op cd en vinyl verkrijgbaar zijn.We zijn ALTIJD OP TOER, dus houd onze website in de gaten voor show updates of tour-informatie.

Luister hier naar Prison On My Mind, de nieuwste single van Ellis Bullard’s aankomende album Honky Tonk Ain’t Noise Pollution.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a comment

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading